fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir otrdiena, 23. aprīlis, 4. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Jurģis, Juris, Georgs

Spānijas tiesa liek aizvākt no skolas krucifiksu

2008.11.24 LETA–AFP.
Pirmo reizi Spānijas vēsturē tiesnesis pieņēmis lēmumu, kas uzliek par pienākumu vienai no valsts skolām aizvākt krucifiksu, svētdien ziņo spāņu laikraksti. Valjadolidas pilsētas tiesnesis Alehandro Valentīns piekritis 2005.gadā iesniegtajai vecāku un vietējās sekulārās apvienības prasībai, atzīstot, ka Spānijas konstitūcija garantē “reliģisko brīvību”, kā arī “sekulāru un neitrālu” valsts attieksmi. Viņš uzdevis Masiasa Pakaveja skolai “aizvākt reliģiskos simbolus no klasēm un [citām] publiskām telpām”.
“Šo simbolu klātbūtne vietās (..), kur tiek izglītoti nepilngadīgie, var radīt iespaidu, ka valsts ir tuvāka” katolicismam nekā citām reliģijām, norādīts spriedumā. Šis ir pirmais gadījums, kad Spānijas tiesa pieņēmusi līdzīgu lēmumu, laikrakstam ABC atzinis sekulārās apvienības pārstāvis. Līdzīgu lietu 2006.gadā sāka izskatīt Haenas tiesa, taču pilsētas varasiestādes pasteidzās krucifiksus no skolām aizvākt pirms tiesas lēmuma, vēsta ABC.
Lai gan jau pagājuši 32 gadi kopš miris diktators Fransisko Franko, kurš katolicismu padarīja par valsts reliģiju, un neskatoties uz 1978.gada konstitūcijā noteikto valsts un baznīcas nošķīrumu, daudzās Spānijas skolās joprojām atrodami katoļu simboli.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]