fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir sestdiena, 20. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Mirta, Ziedīte

LELB Mācītāju rekolekciju centrā Mazirbē jau decembrī plānots organizēt pirmos pasākumus

2008.11.24 Linda Vītola LETA
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Mācītāju rekolekciju centrā Mazirbē jau decembrī plānots organizēt pirmos pasākumus – Adventes laikā tajā varētu ierasties pirmie viesi, aģentūrai LETA pastāstīja LELB Sabiedrisko attiecību nozares vadītāja asistente Anda Baraškina. Kā informēja Baraškina, būvdarbi LELB Mācītāju rekolekcijas centrā Mazirbē joprojām turpinās, tie raiti rit uz priekšu, – daudzi no plānotajiem darbiem jau ir paveikti.
Šobrīd visi resursi tiek mobilizēti, lai jau decembrī varētu organizēt pirmos pasākumus un Adventes laikā varētu ierasties pirmie viesi. LETA jau ziņoja, ka šā gada augustā tika uzsākta būvniecība Mazirbes mācītājmuižā, kur paredzēts izveidot LELB Mācītāju rekolekciju centru. Pirmās kārtas darbi paredz mācītājmuižas jumta nomaiņu, pagrabstāva un pirmā stāva rekonstrukciju. Projekts iecerēts, lai atbalstītu un stiprinātu LELB garīdznieku kalpošanu, kā arī sniegtu iespēju saņemt pastorālu aprūpi, aģentūru LETA informēja LELB Sabiedrisko attiecību komisijas vadītājs Ivars Kupcis.
“Mēs esam domājuši, kā varētu svētīgi izmantot visu apkārtni. Rekolekcijas nav tikai sēdēšana telpā, bet arī pastaigas – kā šeit varētu veidot centru, tas ir ļoti būtisks jautājums,” uzskata arhitekte Helēna Dekante, kuras vadībā tika izstrādāts tehniskais projekts. Atpūtas centru Kurzemes piekrastē varēs izmantot gan individuālām mācītāju rekolekcijām, gan mācītāju un viņu ģimeņu kopējai atpūtai. Tas būs pieejams arī citu draudžu locekļiem.
“Mazirbes rekolekciju centra tapšanas mērķis ir radīt vietu, kas piemērota mācītāju individuālai rehabilitācijai, kā arī mācītāju ģimenēm. Mums ir nepieciešama vieta, kas būtu mācītājiem vienkārši un viegli pieejama, lai kvalitatīvi pabūtu vienatnē, vai arī kopā ar ģimeni, lai varētu garīgi atjaunoties. Dzīvojam laikā, kad ir tik daudz iespēju mācītāja kalpošanai, bet arī riski pārvērtēt savas spējas. Tāpēc ir jāievēro personīgu, vienatnes, klusuma, lūgšanu laiku, lai kalpošana ir ilglaicīga. Līdzīgas vajadzības ir arī citās kalpošanās, piemēram, kapelāna vai diakonijas kalpošana. Jāraugās, ka, nemitīgi palīdzot citiem, paši netopam “izdeguši” vai sekli. Tāpēc ir jāievēro noteiktas garīgas disciplīnas, un tam vajag arī piemērotu vietu. Mazirbes mācītājmuiža ir šai vajadzībai piemērota vieta,” ir pārliecināts LELB Mācītāju garīgās aprūpes komisijas vadītājs Gints Kronbergs.
“Projektā paredzēts rekonstruēt mācītājmuižu par rekolekciju centru, labiekārtot teritoriju, kā arī uzbūvēt trīs koka vasaras mājas mācītāju un viņu ģimeņu atpūtai. Centrā paredzētas arī telpas Mazirbes draudzes vajadzībām, kuras tiks izremontētas visupirms,” informēja SIA “Pastorāts” tehniskais direktors Edgars Bukavs. LELB baznīcas īpašumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Pastorāts” ir nodrošinājis projekta izstrādi un organizēs arī rekonstrukcijas darbus mācītājmuižā.
Mācītāju rekolekciju centra projektu Mazirbē realizē LELB Virsvalde sadarbībā ar LELB SIA “Pastorāts” un Mazirbes draudzi, projektā ar savu atbalstu piedalās arī LELB sadarbības partneri Vācijā – Saksijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Mācītāju atbalsta fonds. Mazirbes evaņģēliski luteriskā draudze iznomā LELB savu zemes īpašumu un ēkas, savukārt Baznīca ilgtermiņā ir paredzējusi ieguldīt ievērojamus līdzekļus gan pašā īpašumā, gan projekta realizācijā.
Jau šobrīd vairākas LELB draudzes savas mācītājmuižas izmanto gan kā draudzes namus, gan arī kā telpas viesu izmitināšanai vai semināru un nometņu organizēšanai. Šādas mācītājmuižas ir Āraišos, Talsos, Rāmavā, Burtniekos un citur Latvijā. Plānots, ka ievērojamu daļu no luterāņu mācītājmuižām LELB sadarbībā ar draudzēm atjaunos, lai vēsturiskās muižas no jauna izveidotu par garīgiem un kultūras centriem vietējās sabiedrībās.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]