fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir piektdiena, 19. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Vēsma, Fanija

Jūtos piederīgs savai skolai…

2008.03.17_SalasVsk2008.gada 7.marts Salas vidusskolā bija īpaša diena – notika pasākums „Gatavojos absolvēt Salas vidusskolu”. Ar šo pasākumu aizsākās arī jauna tradīcija – nedēļu pirms Žetonu vakara 12.- klasnieki kavējās atmiņās par skolas gadiem: ikdienu, piedalīšanos olimpiādēs, konkursos, sporta sacensībās un citās aktivitātēs.
Šajā pēcpusdienā skolā viesojās mācītājs Ēvalds Bērziņš. Ar viņu esam tikušies jau pagājušā gada svētrītā. Mācītājs uzrunāja klātesošos, aicinot padomāt par savu dzīves ceļu, kuru katrs no mums ir izvēlējies iet. Viņš atzinīgi novērtēja to, ka visi kopā tik skanīgi protam nodziedāt savas skolas dziesmu ( to jubilejā dāvināja mūsu absolvente Gita Auziņa- Muižniece ), ka arī skolas karogam ir goda vieta ( to mācītājs skolas jubilejā iesvētīja ).
Katrs divpadsmitklasnieks un viņu klases audzinātāja Valda Dubkeviča dāvanā saņēma grāmatu grāmatu – Bībeli. Mēs ceram, ka to jaunieši savas dzīves laikā iemācīsies lasīt un ka tā atgādinās par Salas vidusskolu.
Šajā pasākumā vērām vaļā arī skolas Goda grāmatu. Turpmāk tā glabās atmiņas par mūsu skolas vēsturi, cilvēkiem, kas te ir mācījušies un strādājuši. Glabās atmiņas par cilvēkiem, kuri ir spodrinājuši savas skolas vārdu, likuši tam skanēt …
Daudz patiesu un no sirds teiktu vārdu skanēja šajā pēcpusdienā 12. – klasnieku uzstāšanās laikā. Paldies skolotājiem par pacietību, sapratni, sava amata prasmi, mīļi vārdi jaukajiem klases un skolas biedriem, atmiņas par pirmajām skolotājām…pirmā mīlestība, vilšanās…raibā skolas ikdiena…arī atvainošanās vārdi – to visu teica jaunieši. Atmiņas spilgtināja arī fotoreportāža, kurā varējām vērot viņus no maziem pirmklasniekiem līdz pat brīdim, kad pašiem 1.septembrī pie rokas turējās šī gada pirmklasnieki. Daudz jauku brīžu pa skolas gadiem ir bijis kopā. Par to sirsnīgi pateicības vārdi klases audzinātājai Valdai Dubkevičai.
Salas pagasta priekšsēdētāja Irēna Sproģe bija patiesi aizkustināta par jauniešu teikto, ka viņi lepojas ar piederību Salas vidusskolai.
Esam lepni par šī gada 12. – klasniekiem –radošu, jauku, domājošu, zinātkāru, dzīvespriecīgu klasi. Jūs esat mūsējie – piederīgi Salas vidusskolai!
Inta Kozlāne, dir. vietn. audz. darbā
Avots: http://www.salas.lv/iekslapas/skolasodien2-07-08.htm

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]