fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir piektdiena, 29. marts, Lielā Piektdiena
Vārdadienu svin Agija, Aldonis

Pērminderu iesvētīšana

fotogalerija

Svētdien, Pļaujas svētku dievkalpojumā Krustpils draudzē tika iesvētīti četri pērminderi – Jānis Salmiņš, Imants Grīns, Valdis Stumbiņš un Aivars Gudrais. Lai Dievs palīdz kalpošanā!

Pērminderi ir draudzes vecākie – kalpotāji, kas ar savu kalpošanu palīdz mācītājam un ir gatavi iesaistīties draudzes darbā, īpaši gādāt par nabadzīgajiem, vājajiem, kam būtu nepieciešams padoms, pamācība un iepriecinājums, kā arī palīdz uzturēt dievkalpošanas ārējo kārtību.

Pērminderu pienākumos ietilpst, mācītāja vadībā, raudzīties lai draudze turas pie skaidra Dieva vārda veselīgās mācības. Tāpēc katram draudzes pērminderim, īpaši savā dzīvesvietā (pilsētā, pagastā, valstī) jāseko, lai tur neieviestos nekāda maldu mācība, kas ir pret Dieva vārdiem, nedz māņticība, bet lai Dieva skaidrie vārdi visur tiek ņemti vērā. Tāpēc viņam nenogurstoši jālūdz un jāpamāca nama tēvi un mātes, lai kopā ar bērniem un visu ģimeni ikdienas notur lūgšanas un paliek pie skaidrajiem Dieva vārdiem, ikdienas lasīdami Svētos Rakstus, lai nebūtu tikai vien klausītāji, bet arī vārda darītāji.

Vēl pērminderiem pienākas arī citādi būt mācītājam par palīgu – apmeklēt slimos, noskumušos;tos, kas kārdināti, iepriecināt; drošos un pārgalvīgos pamācīt un modināt; nomaldījušos vest atkal uz ceļa; par tādiem, kas nenāk pie Dievgalda un Dieva vārdiem, vai kas dzīvo rupjos grēkos, aprunāties ar mācītāju; raudzīties, kā draudzes locekļi dzīvo, īpaši, lai laulātie dzīvo mierīgi un vienprātīgi, savus bērnus audzina godīgā kārtībā un pamācībā uz to Kungu, tos uzcītīgi un uzticīgi māca un rūpīgi vada skolā; lai jaunā paaudze, jaunieši un jaunietes, dzīvo tikumīgi vārdos un darbos, godā un dievbijībā; lai visa draudze, kas ir Kristus miesa, tiek uzcelta un visās lietās pieaug pie tā, kas ir galva, proti, Kristus. Bet pie visa tā pērminderim vienmēr jāpatur prātā, lai viņš pats savās mājās un savā laulībā savā pilsētā vai pagastā būtu paraugs kristīgā dzīvē, dievbijībā un godīgumā, lai citus pamācīdams, pats nekļūtu atmetams.

Vēl draudzes pērminderu pienākums ir būt mācītājam par palīgiem nabagu aprūpē, lai tie neciestu trūkumu, bet ar draudzes mīlestību tiktu aprūpēti un apgādāti un tiem tiktu pasniegts evaņģēlija iepriecinājums; lai arī tie, kurus piepeši pārsteidzis trūkums vai liksta, saņem palīdzību un atbalstu.

Visbeidzot, draudzes pērminderu pienākums, kā draudzes priekšnieka palīgiem un kalpotājiem, tam visās ārējās draudzes lietās paklausīt un palīdzēt, īpaši rūpēties, lai baznīcā dievkalpošanā un visās baznīcas lietās, kur vien tās notiek, valdītu kārtība, miers un godīgums, lai tā Kunga draudzē viss notiek kā tam pienākas.

Pēc LELB Agendas

1 comment to Pērminderu iesvētīšana

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]