fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir sestdiena, 20. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Mirta, Ziedīte

Arhibīskaps Vanags: Ekonomisko krīzi nevarēs pārvarēt tikai saimnieciskā ceļā

Rīga, 3.marts, Lāsma Grundule LETA
Ekonomisko krīzi būs grūti risināt tikai saimnieciskā ceļā, nepieciešams domāt arī par garīgo fonu sabiedrībā, šodien pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Latvijas kristīgo konfesiju vadītājiem aģentūrai LETA sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.
Vanags norādīja, ka arī ekonomiskās krīzes cēloņi radušies ne tikai no saimnieciskās darbības, bet arī no vērtībām sabiedrībā, tādēļ, risinot ekonomisko krīzi, svarīgi neaizmirst par morālajām vērtībām sabiedrībā. Tāpat, pēc Vanaga domām, būtiski nepazaudēt sniegto atbalstu ģimenēm un bērniem, jo šis atbalsts dos arī atgriezenisko saiti sabiedrībai un valstij.
Romas katoļu arhibīskaps kardināls Jānis Pujats aģentūrai LETA sacīja, ka morālās vērtības sabiedrībā saglabāt iespējams, meklējot Dievu, uz ko baznīca regulāri aicinot savos dievkalpojumos. Pēc Pujata domām, būtiski ir, lai Saeimas izdotie likumi nebūtu pretrunā ar baušļiem, tādējādi vedot valsti nepareizā virzienā. Pašreizējās valsts varas un Baznīcas attiecības Romas katoļu arhibīskaps vērtēja kā “klusējošo konfrontāciju”.
Savukārt Vanags uzsvēra, ka garīdzniekiem nevajag jaukties politikā, taču dialogs starp valsts varu un cilvēkiem ar kristīgām vērtībām varētu būt produktīvāks. Šādu iespēju dotu sistemātiska sadarbība. Kā ziņots, kristīgo konfesiju vadītāji bija lūguši tikšanos ar prezidentu, lai runātu par morālo vērtību lomu sabiedrībā šajā saimnieciskajā situācijā valstī.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]