fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir otrdiena, 23. aprīlis, 4. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Jurģis, Juris, Georgs

LELB pirmā bīskapa Kārļa Irbes 150. jubilejai veltīta starptautiska konference

Trešdien, 9.novembrī Latvijas Universitātes Mazajā aulā plkst. 10.00 notiks konference „Bīskapam Irbem 150”, kas veltīta pirmajam latviešu tautības baznīcas vadītājam un pirmajam LELB bīskapam Kārlim Irbem (1861 – 1934).

Kārlis Irbe bija mācītājs, skolotājs, sabiedrisks darbinieks, pirmais latviešu tautības prāvests un bīskaps, ievērojams Latvijas patriots, teologs un baznīcas darbinieks. Viņš piedalījies Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas dibināšanā 1920. gadu sākumā, bijis LELB arhibīskaps no 1922. līdz 1931. gadam. Katrs, kuram interesē Latvijas vispārējā vēsture, Latvijas baznīcu vēsture un ievērojami 19. un 20.gs. cilvēki, atradīs daudz noderīga vēstures liecībās par Kārļa Irbes dzīvi un darbību.

Konferenci rīko Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte, Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca, Luterisma mantojuma fonds un Starptautiskais Baltijas Baznīcas vēsturnieku tīkls (International Network of Baltic Church Historians).

Konferencē piedalās baznīcas vēsturnieki no Latvijas un vairākām mūsu kaimiņvalstīm: Latvijā labi pazīstamais Jouko Talonens (Somija), Darius Petkunas (Lietuva) un Prīts Rohmets (Igaunija) un Latvijas pārstāvji – Linards Rozentāls, Valdis Tēraudkalns, Laima Geikina, Gundars Ceipe, Normunds Titāns un Voldemārs Lauciņš.

Konferencē būs iespējams dzirdēt referātus par Kārļa Irbes dzīvi un bibliogrāfiju, par 1928.gada Agendu un baznīcas konstitucionālajiem pamatiem, viņa pedagoģisko mantojumu un starptautisko sadarbību, valsts un baznīcas attiecībām, LELB Teoloģisko institūtu, Brāļu draudžu ietekmi, kā arī gūt ieskatu bīskapa Kārļa Irbes teoloģiski filozofiskajā diskusijā ar sava laika sabiedrību.

Aicināti visi interesenti! Konferences programma – LU Teoloģijas fakultātes mājaslapā, www.teologija.lv. Vairāk informācijas par bīskapu Kārli Irbi – ŠEIT.

Avots: www.lelb.lv

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]