fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir ceturtdiena, 18. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Laura, Jadviga

Grāmata par bērnu kristīgu audzināšanu

Luterisma mantojuma fonds ir izdevis grāmatu “Bērni – svētība un pienākums”. Tās autori ir Guntars un Jana Baikovi, un izdevums dod ieskatu bērnu kristīgā audzināšanā.

Guntars Baikovs ir Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs un patreiz mācās Konkordijas teoloģiskajā seminārā, Seintluisā, ASV. Kopā ar sievu Janu viņi ar mainīgiem panākumiem audzina četrus bērnus – divas meitenes un divus puikas. 2009. gadā Luterisma mantojuma fonds izdeva Guntara un Janas grāmatu “Laulība: starp radīšanu un mūžību”, kurai bija tik liela piekrišana, ka pēc dažiem mēnešiem izdevām otru metienu.

Lūk, daži citāti no šīs grāmatas par bērnu kristīgo audzināšanu: “Mūsu kā vecāku uzdevums nav audzināt augļus, mūsu uzdevums ir audzināt kokus, turklāt – labus kokus. Tas nozīmē, ka šī grāmata nebūs par to, kā panākt, lai bērni labi uzvestos, bet par to, kādi mums viņi jāaudzina, lai izauguši viņi līdz pat vecumam nenovērstos no ceļa, kuru viņiem mācījām (Sal. pam. 22:6). Atcerēsimies, ka mēs neaudzinām bērnus, mēs audzinām nākamos pieaugušos. Ja būsim veiksmīgi šajā uzdevumā, tad arī labie augļi neizpaliks” (8. lpp.).

“Katrs pats var pārdomāt, ko viņš novēl saviem bērniem – kādu dzīvi šeit, kādu dzīvi mūžībā. Mēs nevaram iecelt mūsu bērnus debesu valstībā, to var izdarīt tikai Kristus. Taču mēs varam vai nu aizvest viņus pie Kristus, vai izlikties, ka neko par Viņu nezinām. Dievs ir mums parādījis lielu uzticību, nododams Savus bērnus mūsu rokās, lai Viņš pats arī palīdz, ka mēs, Kristum atnākot, varētu stāvēt Viņa priekšā kopā ar saviem bērniem un sacīt ar Rakstu vārdiem: “Še Es esmu un bērni, ko Dievs Man devis” (Ebr. 2:13) (97. lpp.).

Luterisma mantojuma fonda vadītājs Juris Uļģis saka: „Fonds priecājas, ka mēs izdodam ne tikai tulkotos darbus, kuri ir radušies citās valstīs, bet arī pašu latviešu sarakstītus darbus. Mūsu prieks ir vēl lielāks par to, ka bērnu kristīgās audzināšanas tematikai veltītās grāmatas Latvijā ir ļoti liels retums un šī grāmata noteikti būs par padomu un iepriecinājumu ikvienam vecākam mūsu zemē”.

Šo un citas fonda izdotās grāmatas iespējams iegādāties draudžu grāmatu galdos, AMNIS, IHTIS, Valters un Rapa, Jāņa Rozes grāmatu veikalos, kā arī Luterisma mantojuma fonda birojā, kuram tagad ir jauna mājas vieta – A. Deglava ielā 10-1, Rīgā, LV 1009 (blakus Sv. Pāvila draudzes dievnamam).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]