fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir ceturtdiena, 18. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Laura, Jadviga

Latvijas baznīcu vadītāji tiekas ar Kanādas parlamenta spīkeru

KanadasSpikersLVPirmdien, 18. janvārī Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji tikās ar Kanādas parlamentāriešiem, kas oficiālā vizītē Latvijā viesojas no 17. līdz 22. janvārim. Pēc Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētāja Noela Kinsela (Noël Kinsella) iniciatīvas tikšanās dalībnieki pārrunāja kristīgo konfesiju veiksmīgo līdzāspastāvēšanu Latvijā un citus ar baznīcu darbību saistītus jautājumus.

Tikšanās reizē ar Latvijas galveno kristīgo konfesiju vadītājiem piedalījās  Noels Kinsela (Noël Kinsella), Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētājs, Kanādas parlamenta senatori Deniss Dosons (Dennis Dawson) un Pērsijs Moklers (Percy Mockler), kā arī Kanādas vēstnieks Latvijā Skots Heteringtons (Scott Heatherington) un Latvijas Republikas vēstnieks Kanādā Marģers Krams.

Latvijas baznīcas sarunā pārstāvēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers un LELB Ārlietu nozares vadītāja Rita Brūvere, Latvijas Romas Katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujāts un Latvijas Pareizticīgo baznīcas virspriesteris Aleksandrs Nagla.

Tikšanās laikā baznīcu pārstāvji izteica bažas par tradicionālo ģimenes vērtību nozīmes mazināšanos šodienas sabiedrībā. Kanādas parlamenta spīkers iepazīstināja ar Kanādas valsts multikulturālās attīstības pieredzi un uzsvēra, ka ir svarīgi nevienai no sabiedrības grupām ar varu neuzspiest tādu dzīvesveidu, kas ir pretrunā viņu pārliecībai. Tajā skaitā ir jārespektē arī baznīcai piederīgo cilvēku tiesības veidot savas dzīves saskaņā ar Bībelē pausto vēsti.

Noels Kinsela kopā ar pārējiem parlamentāriešiem interesējās arī par Latvijas draudžu pieredzi dievnamu uzturēšanā un apsaimniekošanā. Viņš minēja, ka Kanādā baznīcām ievērojamu vēsturisko dievnamu restaurācija un uzturēšana nereti sagādā grūtības, tādēļ ir jāmeklē ceļi kā šajā jomā baznīcām sadarboties ar valsti. Bīskaps Pāvils Brūvers iepazīstināja viesi ar Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā pastāvošo LELB Nekustamo īpašumu fondu, kas apvieno daļu no draudžu īpašumu pārdošanā iegūtajiem līdzekļiem, tos izmantojot dievnamu restaurācijā un remontdarbos.

Baznīcu pārstāvji atzina, ka Latvijā ir ļoti draudzīgas attiecības šeit pastāvošo konfesiju vidū, un arī baznīcu attiecības ar valsti kopumā vērtējamas kā labas.

Vizītes ietvaros Kanādas Senāta priekšsēdētājam bija tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Vizītes laikā N. Kinsela apmeklēs arī Latvijas Okupācijas muzeju, tiksies ar augstskolu rektoriem, kā arī apmeklēs Ventspili un Liepāju.

Avots: www.lelb.lv

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]