fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir sestdiena, 20. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Mirta, Ziedīte

Baltijas luterāņu bīskapi aicina

7biskapi_Baltijas luterāņu bīskapi aicina uz garīgu atjaunošanos un luterāņu vienotību ticībā.
Stiprinot Baltijas luterāņu baznīcu vienotību un pārrunājot aktuālākos jautājumus baznīcu kalpošanā, no 3. līdz 4. novembrim Tallinā tikās Baltijas luterāņu baznīcu bīskapi. Septiņi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas luterisko baznīcu bīskapi parakstīja kopīgu vēstījumu, kurā uzsver bažas par luterisko baznīcu vienotību pasaulē un aicina uz garīgu atjaunošanos.
„Sevišķi ekonomiski grūtos apstākļos, kad tik daudzi cilvēki ir zaudējuši ārējo stabilitāti un iekšējo mieru, mēs aicinām mūsu tautiešus vairāk novērtēt savas kristīgās saknes un izmantot garīgās bagātības, kas atklājas Svētajos Rakstos un tiek piedāvātas ikvienam, kurš pievēršas Dievam un liek savu cerību uz Kristu”, vēstījumā pauž bīskapi. „Šī brīža krīze pasaules ekonomikā ir rezultāts ilgstošai Dieva iedibināto principu neievērošanai – principu, kurus Viņš kā pamatu ir ielicis savā radībā. Modernās sabiedrības patērētājfilozofija un individuālisms ir nesuši savus sliktos augļus. Meklēt risinājumu tikai ekonomikas sakārtošanā nozīmētu atkārtot to pašu kļūdu. Vispirms jānāk garīgai atjaunotnei, ir jāatjauno līdzsvars starp tiesībām un pienākumiem, līdzjūtība, kopība, solidaritāte un savstarpējs atbalsts. Mēs ticam, ka vispārliecinošākā iekšējā motivācija šādām izmaiņām rodas, cilvēkam sastopoties ar dzīvo Kristu. Ar vārdiem un darbiem veicināt šo sastapšanos ir kristīgās Baznīcas pirmais un svarīgākais uzdevums”.
Bīskapi aicina arī politiskās varas pārstāvjus skaidrāk apzināties cilvēka dzīves garīgo dimensiju un labos augļus, ko nes pozitīva sadarbība valsts, pašvaldību, skolas un Baznīcas starpā. Kristīgo principu mācīšana un īstenošana dzīvē stiprina gan ģimeni, gan visu sabiedrību kopumā. Sirdsapziņas un vārda brīvība ir vērtības tādai sabiedrībai, kurā reliģiskā dzīve nozīmē ne tikai privātas, bet arī publiskas tiesības.
„Šajā laikā Baznīcu kopīga liecība ir vitāli svarīga, tādēļ mēs esam dziļi nobažījušies par tendencēm, kas vājina sadraudzību kristiešu starpā un rada šķelšanos Baznīcās un starp Baznīcām”, atzīst bīskapi. „Dažu Pasaules Luterāņu federācijas dalībbaznīcu nesen pieņemtie lēmumi atzīt viendzimuma partneru laulību un pielīdzināt to laulībai starp vīrieti un sievieti, kā arī ordinēt homoseksuālās attiecībās dzīvojošas personas kalpošanai mācītāju vai bīskapu amatā ir tās tendences, kas plosa kristiešu sadraudzību. Mēs apstiprinām, ka par laulību ir uzskatāma savienība starp vīrieti un sievieti, un ka homoseksuāla aktivitāte nav savienojama ar sekošanu Kristum. Mēs uzskatām, ka, sekojot šīm pēdējā laika tendencēm, Baznīcas novirzās no apustuļu mācības par cilvēka seksualitāti un laulību. Šādi lēmumi un darbības apdraud luterāņu kopību un ekumeniskos centienus, jo tie noved pie situācijas, kad luteriskajām Baznīcām, kas ir Pasaules Luterāņu federācijas dalībbaznīcas, nav iespējams pilnībā atzīt citu dalībbaznīcu garīgo amatu, pieļaut garīdznieku apmaiņu un kopīgi sludināt Dieva Vārdu un svinēt sakramentus.”
Bīskapi aicina visus luterāņu brāļus un māsas uz vienotību un sadarbību, balstoties Svētajos Rakstos un uzticībā luteriskajām ticības apliecībām. „Mūsdienu izaicinājumi prasa stingru stāju, kas balstīta mūžīgās patiesībās un vērtībās. Vienota Baznīcu evaņģēlija izpratne ir dārgums, kuru mēs nedrīkstam zaudēt un kuru ir jānodod tālāk tagadējai un nākamajām paaudzēm. Mūsu misija ir palikt uzticīgiem tam, ko esam saņēmuši – Dieva žēlastībai. Mums ir jākalpo mūsu Kungam un mūsu tuvākajiem, līdz kamēr mēs visi sasniegsim vienotību ticībā un atziņā uz Dieva Dēlu (Ef.4:13)”, kopīgajā paziņojumā pauž bīskapi.
Kopīgo Baltijas valstu luterāņu bīskapu vēstījumu parakstījuši Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags, LELB Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe, LELB Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, Lietuvas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskaps Mindaugs Sabutis (Mindaugas Sabutis), Igaunijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (IELB) arhibīskaps Andress Poders (Andres Põder), IELB arhibīskaps emeritus Kuno Pajula un IELB bīskaps Einārs Sone (Einar Soone).

Papildus informācija: Ivars Kupcis, LELB Sabiedrisko attiecību komisijas vadītājs, tālr. 67225406, mob. tālr. 29266134, e-pasts: ivars.kupcis@lutheran.lv

Avots: http://www.lelb.lv

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]