fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir ceturtdiena, 25. aprīlis, 4. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
25. aprīlis: Sv. apustuļa Marka diena

Vārdadienu svin Līksma, Bārbala

Tiksimies Svētdienas skolā!

Ir pienācis Pļaujas svētku laiks. Cilvēki priecājas par novākto ražu. Kristiešiem Pļaujas svētki ir divkārši svētki. Viņi priecājas gan par tīrumos un dārzos novākto ražu, gan arī pa to, kas ir gūts Dieva druvā. Bībelē mēs lasām Jēzus līdzības, kurās Viņš lieto sējas un pļaujas tēmu, lai klausītājiem paskaidrotu izteikto domu, piemēram, Mt 9:37-38 Tad Viņš saka uz Saviem mācekļiem: “Pļaujamā daudz, bet pļāvēju maz. Tāpēc lūdziet pļaujas Kungu, lai Viņš izsūta strādniekus Savā pļaujamā.”

Nobriedušās druvas ir cilvēku sirdis, kuras ir gatavas uzklausīt Dieva Vārdu, kuras slāpst pēc dzīvā Dieva Vārda. Pļāvēji ir tie, kas sludina šo Vārdu, Labo Vēsti par Pestītāju, Glābēju. Krustpils luteriskajā draudzē Pļaujas svētkos tika kristīti un iesvētīti jauni draudzes locekļi. Jaunais mācību gads sāksies arī Krustpils draudzes Svētdienas skolā. 9. oktobra dievkalpojumā, kas sāksies plkst. 10:00, mācītājs dos svētību Svētdienas skolas skolotājiem un skolēniem jaunajam māceklības cēlienam, jo Svētdienas skola dod lielu ieguldījumu kristiešu audzināšanā un garīgajā izglītībā.

Krustpils luteriskās draudzes Svētdienas skola darbojas kopš 2007. gada. Aizvadītā gada oktobrī skolas audzēkņi dziedāja bērnu festivāla korī Rīgā, ar priekšnesumiem ir piedalījušies Sēlpils prāvesta iecirkņa Svētdienas skolu svētkos, Ģimenes svētkos, Krustpils un citu draudžu dievkalpojumos, braukuši ekskursijās.

Svētdienas skolā tiek mācīti gan Bībeles stāsti, gan katehisms, gan ticības prakse konfesionāli luteriskā garā. Ar to Svētdienas skolā mācītais atšķiras no vispārizglītojošās programmas skolās un bērnudārzos. Svētdienas skolu audzēkņi, kas sasniedz Baznīcā noteikto 7 gadu vecumu, var tikt arī sagatavoti Altāra sakramenta saņemšanai, t.i., Dievgaldam.

Krustpils draudze mīļi gaidīs gan tos bērnus, kuri jau ir apmeklējuši nodarbības, gan arī tos, kuri vēlas pievienoties Svētdienas skolas saimei. Nodarbības notiek gaišās, siltās baznīcas telpās dievkalpojuma laikā. Uz Svētdienas skolu var nākt arī draudzei nepiederošu vecāku bērni. Tiksimies Svētdienas skolā!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]