fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir otrdiena, 16. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Mintauts, Alfs, Bernadeta

Noslēdzot LELB 25. Sinodi, arhibīskaps aicina kalpot vienai Baznīcai

LELB 25. Sinode Rīgas Lutera baznīcā sestdien izskatīja Tiesību nozares jautājumus saistībā ar LELB Satversmes labošanu, apstiprināja jaunās Dziesmu grāmatas satura vadlīnijas, kā arī Baznīcas svētku un svinamo dienu Liturģisko kalendāru.

Sestdien Sinode lēma par LELB Satversmes labošanu atvieglinātā kārtībā līdz 2013.gada 31.decembrim, nosakot, ka jaunās Satversmes nosacījumi par Satversmes pieņemšanu un grozījumiem stājas spēkā ar 2014.gada 1.janvāri. Līdz tam Satversmi var grozīt Sinodē ar vienkāršu balsu vairākumu.

Sinode pieņēma grozījumus LELB noteikumos par mācītāju kalpošanu, svītrojot Pilnvarojumu līgumu lietošanu ar 2011. gadu. Tāpat Sinode apstiprināja arī izstrādāto LELB Sinodes Kārtības rulli.

Izskatot LELB Mūzikas un Liturģijas nozares jautājumus, Sinode apstiprināja baznīcas jaunās Dziesmu grāmatas satura vadlīnijas un Baznīcas svētku un svinamo dienu Liturģisko kalendāru.

Sinodes noslēgumā tās dalībnieki tika iepazīstināti ar LELB izdevuma „Svētdienas Rīts” turpmāko darbību, kuras ietvaros plānots izdot drukātu izdevumu reizi mēnesī un attīstīt laikraksta interneta versiju – ziņu portālu www.svetdienasrits.lv. Sinodāļi iepazinās arī ar Misijas dienu norisi 2011. gadā, kuru organizēšanā iesaistīts LELB Saldus Sv. Gregora Misijas centrs.

Kā ziņots iepriekš, Sinode pirmajā darba dienā uzklausīja baznīcas vadības ziņojumus, apstiprināja izstrādātās LELB budžeta vadlīnijas 2011.-2013.gadam, apstiprināja Garīdznieku atalgojuma sistēmas (GASN) finanšu plānu 2011. – 2013. gadam un noteica turpmākās draudžu iemaksas LELB vispārējām vajadzībām 10% apmērā no draudžu ienākumiem. Sinode piektdien izteica uzticību arhibīskapa Jāņa Vanaga turpmākajai kalpošanai baznīcas vadītāja amatā, ko atbalstīja 70% sinodāļu.

Uzrunājot klātesošos Sinodes noslēgumā arhibīskaps Jānis Vanags sacīja: „Man ir prieks par šīm kopā pavadītajām Sinodes dienām. Balsojot par vai pret, šajā dienās esam sevi tā vai citādi pozicionējuši. Kas notiek, kad balsošanas mandātus nolaižam? Mūsu priekšrocība ir tā, ka mūsu Kungā mēs varam nevis kļūt par pretiniekiem, bet kalpot vienai Baznīcai, vienai misijai”.

LELB Sinode ir Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas augstākā lēmējinstitūcija, kas pulcējas vismaz reizi trijos gados. Lai lemtu par baznīcai aktuāliem jautājumiem, Sinode vienkopus pulcē garīdzniekus, draudžu pārstāvjus un LELB vadību. Uz LELB 25. Sinodi ieradušies 390 dalībnieki, kas ir 75% no visiem uz Sinodi aicinātajiem dalībniekiem.

Ar detalizētu informāciju par LELB 25. Sinodi iespējams iepazīties LELB mājaslapas sadaļā LELB 25. Sinode.

Avots: lelb.lv

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]