fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir piektdiena, 19. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Vēsma, Fanija

Cerības festivāls Arēnā Rīga

No 5. līdz 7. novembrim Arēnā Rīga notika Cerības festivāls, kas uzskatāms par vērienīgāko evaņģelizācijas pasākumu Latvijā. Festivāla pasākumus trīs dienās apmeklēja 38 000 cilvēku, pārspējot apmeklējuma ziņā daudzu ievērojamāko rokgrupu koncertus.

Vairāki no festivāla apmeklētājiem, kas uz pasākumiem ieradās vēlāk, netika Arēna Rīga zālē, ko neļāva drošības un ugunsdzēsības nosacījumi. Daļa cilvēku notiekošo vēroja ekrānos Arēnas vestibilos. „Arēna Rīga ir daudz par lielu vairumam rokgrupu. Tā ir tieši laikā hokejam. Bet tā ir daudz par mazu Cerībai!“, festivāla svētdienas vakara pasākumā klātesošajiem atzina Cerības festivāla izpildkomitejas priekšsēdētājs un LBDS bīskaps Pēteris Sproģis.

Sadarbojoties ar Billija Grehema Evaņģēlisko asociāciju, šo notikumu kopīgiem spēkiem organizēja 560 draudžu un ap 4000 brīvprātīgo no luterāņu, baptistu, vasarsvētku u.c. baznīcām Latvijā. Vairāk kā 17 000 cilvēku 420 autobusos atbrauca no Latvijas pilsētām un apdzīvotām vietām, nobraucot kopā 130 000 kilometru pa Latvijas ceļiem. Uz festivālu ieradās arī viesi no Lietuvas un Igaunijas.

Kā papildinājums Cerības festivālam, 2010. gada vasarā un rudenī tika dota iespēja 264 bērniem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm apmeklēt nometnes, kā arī 2010. gada laikā bērniem tika izdalītas 60 000 starptautiskās labdarības organizācijas Samaritan’s Purse sarūpētas dāvanas. Bet gandrīz 5 000 Latvijas iedzīvotāju tika dāvāta iespēja apmeklēt bezmaksas kursus un seminārus, kas stiprināja kristīgās vērtības sabiedrībā. Vairāk kā 2 000 jauniešu pavasarī tikās koncertā „Hope“, bet rudenī trīs dienas mēroja ceļu no Liepājas, Ventspils, Valkas, Jēkabpils un citām vietām velobraucienā „Par cerību“, lai satiktos Rīgā.

Cerības festivāla mērķis bija pēc iespējas lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju – neatkarīgi no vecuma, tautības, sociālā statusa, ticības vai politiskās pārliecības – šajā globālās krīzes laikā līdzdalīt uz vēsturiska kristīgo vērtību pamata balstītu vēsti par cerību.

Festivāla viesi ir izteikuši atzinību par augsta līmeņa organizētību un festivāla pasākuma kvalitāti. Tā kā pirmajā festivāla vakarā viesu bija vairāk, kā Arēnas Rīga zāle varēja uzņemt, telpas sēdvietu skaits tika palielināts.

Festivālā tika spēlēta gan latviešu, gan ārvalstu mūsdienu un mūzika, ko izpildīja gan Latvijā, gan pasaulē labi pazīstami mūziķi. Īpašo viesu sarakstā ietilpa Dove un un Gammy balvas ieguvušais  mākslinieks Maikls V. Smits, izcilais džeza pianists Hantlijs Brauns, ģitāras virtuozs Deniss Agadžanjans un Latvijā iemīļoti mūziķi – Ingus Pētersons, Artis Gāga, Ieva Akurātere un daudzi citi. Arēnas Rīga zālē pirmoreiz uzstājās tik liels draudžu apvienotais koris 800 cilvēku sastāvā. Piedalījās arī Rīgas Doma zēnu koris un draudžu simfoniskais orķestris. Bet Džons un Anna Barbūri no ASV bija īpaši gatavojušies priekšnesumam Rīgā, dziesmu „Mana Cerība“ izpildot latviešu valodā.

Cerības festivāls notika ne tikai Arēnā Rīga – jau 23. oktobrī divi pasākumi tika veltīti tieši bērniem, uz kuru ieradās vaiāk kā 6 000 cilvēku. Cerības festivālā bērniem bija iespēja vērot izrādi „Puzzle“, dzirdēt labu mūziku un daudzas citas atrakcijas. Bet 2010. gada pavasara mēnešos jaunie mākslinieki un autori vecumā no 6 līdz 12 gadiem zīmēja un sacerēja dzejoļus bērnu radošajam konkursam „Iekrāso cerību”. Šie darbi bija aplūkojami vairākās Latvijas pilsētās ceļojošajā izstādē.

Franklins Grehems  pasākumos Arēnā Rīga runāja par to, kur cilvēks var balstīt savu cerību. Franklins Grehems ir pasaulē pazīstams evaņģēlists, Billija Grehema evaņģēliskās asociācijas prezidents un starptautiskās labdarības organizācijas Samaritan’s Purse izpilddirektors. ”Mazā pilsētā, kur mācījos, bija kāda ģimene no Latvijas. Viņi man daudz stāstīja par savu dzimteni, paužot cerību, ka varbūt kādreiz pienāks laiks, kad arī man būs iespējams uz turieni aizbraukt,” Franklins Grehems pirmās dienas vakarā stāstīja klātesošajiem. “Tagad, kad esam šeit, visi mūs šeit ir uzņēmuši viesmīlīgi. Latvieši ir ļoti viesmīlīgi ļaudis.” Festivāla noslēguma vakarā Latvijas Baptistu Draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis pasniedza Franklinam Grehemam padomju gados iztulkotu un nelegāli ar rakstāmmašīnu pārrakstītu viņa tēva Billija Grehema grāmatu „Miers ar Dievu“, kura iespaidojusi daudzu cilvēku dzīves Latvijā padomju laikā.

Cerības festivāla pasākumi Arēnā Rīga tika translēti arī Latvijas Kristīgajā radio, pasākuma ieraksts svētdienas vakarā tika pārraidīts arī Latvijas Televīzijas 1. kanālā.

Franklins Grehems savas vizītes laikā Rīgā tikās ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Metropolītu Aleksandru un citiem konfesiju vadītājiem, kā arī piedalījās ar uzrunu Latvijas Nacionālajās Lūgšanu Brokastīs.

Vairāk informācijas: www.ceribasfestivals.lv

Foto: Andris Sproģis, vairāk – ŠEIT.

Avots: www.lelb.lv

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]