fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir ceturtdiena, 18. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Laura, Jadviga

Bīskapi aicina draudzes atturēties no politiskas aģitācijas dievnamos

LELB Bīskapu kolēģijas aicinājums draudzēm un mācītājiem atturēties no politiskās aģitācijas priekšvēlēšanu laikā.

Godājamie mācītāji un draudžu priekšnieki, brāļi un māsas Kristū!
Šobrīd daudzus ļaudis sabiedrībā un baznīcā satrauc kārtējais priekšvēlēšanu laiks Latvijā. Medijos izskan komentāri arī par baznīcas lomu un tās iespējām iespaidot vēlētāju izvēli. Dažās partiju reklāmās bez mūsu ziņas tiek izmantoti mūsu dievnamu attēli, partiju priekšvēlēšanu materiālos bez saskaņošanas tiek izmantotas Baznīcu vadītāju fotogrāfijas un bīskapu izteicieni par atsevišķiem tematiem, kas var radīt iespaidu par baznīcas atbalstu kādam no politiskajiem spēkiem. LELB Bīskapu kolēģija vēršas pie jums kā pie draudžu vadītājiem, lai vēlreiz uzsvērtu mūsu baznīcas nostāju un aicinātu jūs atturēties no iesaistīšanās priekšvēlēšanu politiskajā aģitācijā.
Baznīcas uzdevums ir liecināt par Kristu un sludināt Evaņģēlija vēsti visām tautām, visai sabiedrībai. Baznīca ir aicināta pulcināt visus, kas izjūt slāpes pēc Dieva Vārda un Sakramentiem, un rūpēties par draudzes kā Kristus miesas vienotību. Baznīca ir aicināta sludināt visiem – gan dažāda vecuma, gan dažāda materiālā stāvokļa, gan dažādas izglītības ļaudīm. Arī dažādas politiskās pārliecības ļaudīm.Tādēļ ir pašsaprotami, ka mūsu draudzēs pulcējušies cilvēki, mūsu brāļi un māsas Kristū, kas pārstāv dažādus politiskos uzskatus. Tajā pat laikā daudziem no mums ir vēl jāizšķiras, par kuru politisko spēku vēlēšanās balsot, lai godprātīgi pildītu savu Latvijas pilsoņa pienākumu. LELB Bīskapu kolēģija uzsver – jebkāda veida politiskā aģitācija dievnamos, aicinājumi balsot par kādiem no politiskajiem spēkiem vai partiju reklāmas materiālu izplatīšana draudzēs ir pilnīgi nepieņemama. Politiskā izvēle, rūpīga partiju un kandidātu izvērtēšana ir mūsu katra personiskā atbildība un pienākums mūsu valsts priekšā. Baznīcas uzdevums ir aicināt katru kristieti pildīt šo pienākumu godprātīgi un atbildīgi, izvērtējot ne tikai politiķu sacītos vārdus, bet arī paveiktos darbus. Baznīcas uzdevums nav izdarīt izvēli mūsu katra vietā.
Mums kā baznīcai ir jāaicina ļaudis pie Kristus. Tikai patiesas attiecības ar Viņu ļauj mums piedzīvot daļu no debesu valstības svētības mūsu dzīvēs. Aicinām draudzēs liecināt par Kristus glābšanas spēku, kas ir varenāks par visām šīs zemes varām. Neizmantosim mums kā Kristus lieciniekiem dāvāto uzticību šīs zemes vareno interesēs.

LELB Bīskapu kolēģijas vārdā:
Guntars Dimants, Rīgas diecēzes bīskaps
Pāvils Brūvers, Liepājas diecēzes bīskaps
Einārs Alpe, Daugavpils diecēzes bīskaps.

Avots: www.lelb.lv

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]