fbpx
Baznīcas DZIESMU UN LŪGŠANU GRĀMATA

Tēmas

Šodien ir sestdiena, 20. aprīlis, 3. svētdiena/nedēļa Lieldienu laikā
Vārdadienu svin Mirta, Ziedīte

Seminārs “ATKLĀJUMS”

RigasStBibInstSeminārs “Atklājums” ir veltīts tēmai par saprātīgu, zinātniski-vēsturisku kristīgās ticības pamatojumu. Tā materiāli ir balstīti uz zinātnieku, kas ir iemantojuši ticību Dievam izmeklējot zinātniskus faktus un vēsturiskās liecības par Jēzu Kristu, garīgā ceļa un zinātniskās pieredzes. Ja kristiešu ticība nebalstās tikai uz emocijām un tradīcijām, kā dažiem tas šķiet, bet uz pietiekoši noteikta Bībeles teksta, tad kādā mērā šis teksts ir patiess, vai citiem vārdiem sakot, mūsu uzticēšanās cienīgs? Kādus iemeslus šādai uzticībai var sniegt vēsturiskā zinātne, arheoloģija un seno rakstu liecība? Un ja šīs liecības ir pamatotas, tad kas var traucēt prātīgi domājošam cilvēkam noticēt… ”teksta” saturam un mācībai? Šie un līdzīgi ticības jautājumi būs mūsu apspriešanas un izskatīšanas objekti.
Seminārs ir domāts plašai klausītāju auditorijai – cilvēkiem, kas patiesi meklē racionālu un loģisku pamatojumu savai ticībai Dievam (vai arī savas neticības attaisnošanai). Tas tiek piedāvāts visiem – valstiskām un sabiedriskām izglītības organizācijām, kristīgajām un laicīgajām organizācijām, kas veic izglītības darbu īpaši inteliģences vidū, starp jauniešiem un studentiem. Patiesais semināra mērķis nav pierādīt Dieva eksistenci, līdzīgi, kā pierāda Pitagora teorēmu, par cik tas ir neiespējami un ir bezjēdzīgi. Bet tai pašā laikā veikt tik svarīgu izvēli par uzticēšanos Dievam vai par Viņa noliegšanu necenšoties pat iedziļināties un iepazīties ar zināšanām par Viņu, kas ir uzkrātas gadsimtu gaitā – ir vēl neapdomīgāk.
Semināra daudzgadīgā organizēšanas pieredze liecina par to, ka tā materiāli ir līdzīgā mērā lietderīgi, interesanti un pieņemami dažādu tradīciju, kultūru un paaudžu cilvēkiem.
Seminārs ilgst 4 akad. stundas un tiek novadīts interaktīvu lekciju formā ar bagātīgu ilustrācijas materiālu demonstrējumu.
Seminārs var būt īpaši interesants kultūras zinātnes un reliģijas pasniedzējiem, skolotājiem, kas pasniedz ticības mācības priekšmetu, kristīgās ētikas, reliģijas vēstures,
pasaules mākslas kultūras, vēstures un sabiedrisko zinātņu pasniedzējiem, filozofijas, vēstures, psiholoģijas, pedagoģijas un mākslas fakultāšu studentiem, teoloģijas fakultātes studentiem un vecāko klašu skolniekiem.
OlegsVladislavovicsVoskresenskijsSemināru vadīs Oļegs Vladislavovičš Voskresenskijs, filologs, teoloģijas maģistrs, Krievijas izglītības akadēmijas pedagoģijas teorijas un vēstures institūta aspirants.

Semināra norises vieta un laiks:
8. Maijs, 11:00,
RSBI, Marupes, 16a.
9. Maijs, 16.00.
Pestīšanas templis, Lāčplēša 117, Rīga.
Seminārs notiek krievu valodā ar paralēlu tulkošanu latviešu valodā
Ieejas maksa 2Ls

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


DIEVKALPOJUMS Svētdienās 11.00 un svētku dienās izziņotajā laikā

SVĒTDIENAS SKOLA 1. un 3. mēneša svētdienā plkst. 11:00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

KRISTĪBAS/ IESVĒTĪBAS
sagatavošanās
--grupā piektdien, 18.00 Krustpils baznīcā Rīgas ielā 211a

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU

-- individuāli
Pieteikties pie mācītāja

Katehēze 2023 ieraksts

RĪTA DIEVVĀRDI UN LŪGŠANAS (LAUDES)

9.00 darbdienās


SARUNAS PAR BĪBELI
trešdien, 18.30

ID: 641 978 9422
Parole: 4NaHAU


KRISTĪGO SIEVU VAKARS (pagaidām nenotiek) 1. un 3. mēneša ceturtdienā 18.00 Krustpils baznīcā (oktobris - maijs)

DIEVNAMA SAKOPŠANA 

Piektdien 11.00-14.00

[liturgical color]